Gunnebo förvärvar serviceföretag i Mexiko

Säkerhetskoncernen Gunnebo har tecknat avtal med ägarna av mexikanska Diseños Inteligentes de Seguridad S.A de C.V (Dissamex) om att förvärva samtliga aktier i bolaget. Dissamex tillhandahåller servicetjänster inom elektronisk säkerhet till banker, detaljhandeln och den industriella sektorn i Mexiko.

Förvärvet kommer att integreras med den mindre serviceverksamhet som Gunnebo etablerade i Mexiko under 2010. Förvärvet ger koncernen en marknadsledande ställning på den mexikanska servicemarknaden till banker.

”Förvärvet av Dissamex är i linje med Gunnebos strategiska agenda att flytta fokus av affären till marknader med tillväxt inom säkerhet”, säger Gunnebos VD och koncernchef Per Borgvall. ”Mexiko är den näst största ekonomin i Latinamerika och en mycket intressant marknad för oss. Förvärvet ger oss en stark plattform för att introducera andra erbjudanden ur vår portfölj med säkerhetslösningar till den mexikanska marknaden.”

Dissamex grundades 2006 och har en årlig omsättning på 45 Mkr. Bolaget har en stark kundbas som inkluderar de största bankerna och andra stora finansiella institutioner i landet.

Dissamex kommer att konsolideras i Gunnebo från den 1 september 2014 och kommer att bidra positivt till koncernens resultat under året.

GUNNEBO AB (publ)
Group Finance

Reports

Archive