Dansk storbank installerar automatiserade bankfack från Gunnebo

Danske Bank installerar Gunnebos bankfacksrobot, SafeStore Auto. Installationen av bankfacksroboten är redan igång och kommer att avslutas under 2019. 

SafeStore Auto är en helautomatiserad lösning för bankfack. Facken är inbyggda i ett högsäkerhetsvalv som kunderna kommer åt genom en självserviceterminal. Efter att ha identifierat sig får kunden tillgång till sitt bankfack med hjälp av en robot.

Danske Bank, som har över 5 miljoner privatkunder i norra Europa, använder sedan tidigare Gunnebo som leverantör för de flesta säkerhetslösningar, inklusive traditionella bankfack. När banken nu öppnar sitt nya kontor i Aarhus ser den det som en möjlighet att också modernisera sitt kunderbjudande.

”Genom att installera en SafeStore Auto i sitt nya Aarhus-kontor ser Danske Bank en möjlighet att erbjuda sina kunder modern service," säger Stefan Syrén, Senior Vice President Business Unit Safe Storage.

"SafeStore Auto hjälper banken att differentiera sig från konkurrenterna. Lösningen tillåter även banken att få en bra överblick över sina bankfack, minimerar behovet av personal för att hjälpa kunderna med åtkomsten av bankfacken, samtidigt som SafeStore Auto kräver mindre plats än en traditionell lösning för bankfack."

GUNNEBO AB (publ) 
Group Communication

För mer information, vänligen kontakta:

Stefan Syrén, SVP Business Unit Safe Storage, tel. 0721-86 40 44, eller
Karin Wallström Nordén, SVP Marketing & Communications Gunnebo AB,
tel. 0708-28 33 39

www.gunnebogroup.com 

Rapporter

Arkiv