Gunnebo lanserar app för tillträdeskontroll och kontorssäkerhet

Gunnebo Entrance Control tillkännagav idag lanseringen av EntraLinq, en ny molnbaserad tjänst (Software as a service, SaaS) som erbjuder fjärrövervakning och kontroll av tillträde till kontor och byggnader. Applikationen ansluts till Gunnebos speedgates och andra säkerhetssystem och ger en intuitiv men ingående överblick av dess driftstatus och kapacitet. Appen är ett lättillgängligt stöd för att hantera personflöden, tillträdeskontroll, underhåll och säkerhet så effektivt som möjligt.

EntraLinq sammanställer data och analyser från Gunnebos speedgates och skickar den direkt till kunden som får fullständig kontroll och översikt över sina entréer. Oavsett om det gäller en enskild byggnad eller flera runt om i världen, erbjuder applikationen fullständig lokal- och fjärråtkomst via användarens smartphone eller surfplatta.

”Den här tjänsten förändrar allt. Våra grindar har blivit mer och mer intelligenta och sammankopplade och nu är det dags att nyttja potentialen i den data som säkerhetsspärrarna genererar genom en intuitivt utformad app som stödjer våra kunders processer”, säger Henrik Lång, produktchef.

Applikationen är utformad för att erbjuda tre kärnfunktioner som gör det möjligt för kunder att enkelt och effektivt hantera mångfalden av behov vid tillträdeskontroll.

- Kontroll: Tillhandahåller kontroll av flera anslutna entrésystem helt på distans, vilket gör det möjligt för receptionister att optimera personflöden och fokusera på gästvänlighet.

- Underhåll: Övervakning av driftstatus för varje ansluten enhet gör det möjligt att tillhandahålla underhållsleverantörer med information som krävs för att maximera drifttid och garantera tillträde till byggnader.

- Säkerhet: Tillhandahåller information om passageflöden, både i realtid och historiskt, vilket ger säkerhetsledningen data och möjlighet att förutse beteendemönster som behövs för att planera och strömlinjeforma distributionen av säkerhetsresurser.

EntraLinqs tre kärnfunktioner stöder kunder och användare i det dagliga beslutsfattandet på alla nivåer i organisationen, från reception och personalavdelning, till säkerhets- och anläggningschef.

”Vårt mål är att snabbt kunna hjälpa våra kunder och marknadssegment med skräddarsydda appar som möter de största utmaningarna med att kontrollera tillträdet i olika miljöer. Även om EntraLinq är först ut i branschen av sitt slag är det bara början”, säger Raphael Roy, VP Business Development, Product Management & Marketing.

EntraLinq kommer att finnas tillgänglig för prenumeration från och med den 11 maj 2021. För mer information, besök www.gunneboentrancecontrol.com/en/products/EntraLinq eller kontakta:

Henrik Lång, Product Manager, Gunnebo Entrance Control
+44 (0)7919 217764
henrik.lang@gunnebo.com

Gunnebo Entrance Control Gunnebo är världsledande specialist inom säkerhetsspärrar- och tillträdeskontroll. Vårt produktsortiment är utformat för att skapa en säker miljö utan att begränsa rörelsefriheten oavsett om det är att komma in i lobbyn hos ett företag, en butik, ett nöjesområde, ett industriområde eller en tunnelbanestation. Vi tillgodoser även branscher med högre säkerhetskrav som flygplatser, ambassader, kärnkraftverk och fängelser. www.gunneboentrancecontrol.com

Gunnebokoncernen bedriver verksamhet i hela världen och tillhandahåller innovativa produkter, mjukvara och tjänster för att kontrollera flödet av värdesaker, kontanter och människor. Gunnebo erbjuder lösningar inom tillträdeskontroll, säker förvaring, kontanthantering och integrerad säkerhet till kunder som främst är verksamma inom detaljhandeln, kollektivtrafik, offentliga och kommersiella byggnader, industri- och högriskanläggningar och bank. Gunnebo Group har ca 4000 anställda globalt för att tillgodose kunder i flertalet marknader, Koncernen har en omsättning på 4 500 Mkr. www.gunnebogroup.com

Rapporter

Arkiv