Gunnebo installerar biometrisk immigrationskontroll på Marseilles flygplats

Gunnebo, en global leverantör av säkerhetslösningar, kommer att utrusta Marseilles flygplats med biometrisk gränskontroll i en affär värd 830 000 EUR.

Genom att använda teknik för biometrisk fingeravtrycksidentifiering kommer slussarna låta resenärer passera gränsen enkelt, snabb och utan fördröjning.

Med stadigt ökande passagerarvolymer vid flygplatsen kommer automatiseringen av immigrationskontroll att öka effektiviteten och smidigheten för gränstrafik utan att kompromissa med säkerheten. Samtidigt kommer det går fortare för resenärerna att ta sig igenom immigrationsslussarna, som är under uppsyn av gränspolis, än att gå igenom traditionell gränskontroll.

Uppdraget är en del av den franska regeringens PAPFE-program, eller Automated Fast Track Crossing at External Borders. Det kommer att slutföras i samarbete med Imprimerie Nationale, specialister på biometeriska pass.

Gunnebo kommer att påbörja leveransen av biometrisk tillträdeskontroll i slutet av oktober 2017 och installationen beräknas vara klar i mitten av januari 2018.

“Gunnebo förstår våra behov och har föreslagit rätt lösning” kommenterar William Colo, Maintenance Director på Marseilles flygplats. ”Deras kapacitet att distribuera Deras förmåga att leverera under snäva tidsramar med god projektledning var avgörande. Projektet är viktigt för oss. Det kommer att påverka passagerarna, flygplatsens processer och vår image”.

Gunnebo har levererat lösningar för elektronisk säkerhet för Marseilles flygplats i mer än 20 år.

GUNNEBO AB (publ)
Group Communications

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Henrik Lange, VD och Koncernchef Gunnebo AB, tel. 010-2095 000, eller

Karin Wallström Nordén, SVP Marketing & Communications, tel. 010-2095 026,
e-post Karin.wallstrom@gunnebo.com

www.gunnebogroup.com

Rapporter

Arkiv