Coop i partnerskap med Gunnebo för ökad säkerhet i sina nordiska butiker

Coop har tecknat ett ramavtal med säkerhetskoncernen Gunnebo kring leverans av lösningar för sluten kontanthantering, SafePay™. Avtalet löper på två år och inkluderar även installation och service.

SafePayTM är idag en integrerad del av många butiker och bensinstationer i Europa. Totalt finns det över 6 500 installerade enheter på kontinenten.

För Coop har ökad säkerhet i butiksmiljö varit en huvudfråga under manga år. Detaljhandelskedjan har haft ett samarbete med Gunnebo sedan 2004 kring det slutna systemet för kontanthantering SafePay, som bidrar till just ökad säkerhet i processen kring kontanthantering. Redan idag är ett stort antal av Coops butiker utrustade med SafePay-systemet.

Morten Andreasen, Senior Vice President Region Europe, Africa and Middle East på Gunnebo, är nöjd med det nya ramavtalet. “Det stärker vår position inom kontakthantering och bekräftar att SafePay är en unik lösning som levererar såväl ökad säkerhet som kostnadsbesparingar till våra kunder inom detaljhandeln”.

Mer information om det slutna systemet för kontanthantering finns på webben:

www.gunnebo.com/our-offering/cash-handling/closed-cash-handling/SafePay

GUNNEBO AB (publ)
Group Communication

För mer information, vänligen kontakta:

Morten Andreasen, SVP Region EMEA, tel. 0709-523956, eller
Christian Johansson, Ekonomi- och finansdirektör, tel. 010-2095 000, eller
Karin Wallström, Informationsdirektör, tel. 010-20950 026 eller
Karin.wallstrom@gunnebo.com

www.gunnebo.com