Gunnebo får order på säkerhet till kärnteknikanläggning i Förenade Arabemiraten

Gunnebo-koncernen har mottagit en order värd 20 Mkr för leverans och installation av tillträdeskontroll till en kärnteknikanläggning som är under uppbyggnad av Emirates Nuclear Energy Corporation (ENEC) i Förenade Arabemiraten. Leverans och installation kommer att ske under andra och tredje kvartalet 2016.

För att tillgodose en stadigt ökande efterfrågan på energi beslutade regeringen i Förenade Arabemiraten redan 2008 att bygga sin första kärnteknikanläggning. Bygget påbörjades 2012, och anläggningen beräknas tas i drift under 2017.

Gunnebo är en ledande leverantör av lösningar för tillträdeskontroll till högriskanläggningar i regionen. Därför har Atlas Security utsett Gunnebo till leverantör av såväl yttre som inre tillträdeskontroll till den nya kärnteknikanläggningen. Atlas Security är ENECs säkerhetspartner för byggprojektet.

“Behovet av energi växer snabbare i Förenade Arabemiraten än i världen i genomsnitt”, säger Anas Kutit, Senior projektledare på Atlas Security. “Att bygga en tillförlitlig energikälla är därför kritiskt för landets framtida ekonomiska tillväxt. Vad gäller säkerhet så är det viktigt att ha rätt skydd av en kärnteknikanläggning. Därför vände vi oss till Gunnebo då bolaget har många referensprojekt på andra högriskanläggningar i regionen.”

“Att tillhandahålla lösningar som gör att man kan kontrollera flödet av människor och fordon till och från en högriskanläggning är en av Gunnebos kärnaffärer” säger Gunnebos VD och koncernchef Henrik Lange. “Denna order är viktig för oss då det är den första till en kärnteknikanläggning i Mellanöstern. Projektet kommer bli en bra referens för att kunna få liknande affärer i regionen framöver.”

GUNNEBO AB (publ)
Group Communications

För mer information, vänligen kontakta:

Henrik Lange, VD och koncernchef, tel: 010-2095 000, eller
Karin Wallström, Informationsdirektör, tel: 0708-283339, Karin.wallstrom@gunnebo.com

www.gunnebogroup.com

Rapporter

Arkiv