Gunnebo får order från Spaniens kungliga myntverk

Säkerhetskoncernen Gunnebo har, genom dotterbolaget Gunnebo Spain, tecknat en order med Spaniens kungliga myntverk. Ordervärdet uppgår till 18 miljoner kronor.

Myntverket ville öka säkerheten i sitt sedeltryckeri och vände sig till Gunnebo för att få en lösning på att bygga in såväl tryckeriet som lagret i ett valv.

– Säkerhetsskåp och valv är den största och äldsta delen av Gunnebos verksamhet, säger Henrik Lange, Gunnebos vd och koncernchef. Genom de globalt starka varumärkena Fichet-Bauche och Chubbsafes är Gunnebo idag marknadsledande inom säkerhetsklassade skåp och valvrum. Den här ordern är ett bra exempel på det som utmärker vårt erbjudande: Vi utvecklar komplexa säkerhetsklassade produkter och har en unik kompetens inom projektledning och installation.

Gunnebo kommer att leverera och installera över 2 300 kvadratmeter valvpaneler med säkerhetsgrad 4, som har skräddarsytts för att förstärka byggnaden både på insidan och utsidan. Installationen kommer att påbörjas under fjärde kvartalet 2015 och förväntas bli klar under första kvartalet 2016.

Den snabba leveranstiden var en av de viktigaste orsakerna till att Gunnebo vann ordern. En annan bidragande orsak var att Gunnebo kunde erbjuda valvpaneler som är godkända enligt den Europeiska säkerhetsnormen EN 1143-1.

GUNNEBO AB (publ)
Group Communications

För mer information, kontakta:

Henrik Lange, President & CEO Gunnebo AB, tel. +46 10 2095 000, eller
Karin Wallström, Communication & Marketing Director Gunnebo AB, tel. +46 10 2095 026, eller e-post:
karin.wallstrom@gunnebo.com

www.gunnebogroup.com  

Rapporter

Arkiv