En helt ny känsla av trygghet – Gunnebo lanserar EverydaySafe™

Under varumärket Chubbsafes presenterar Gunnebo en banbrytande innovation: EverydaySafe™. Den smarta säkerhetslösningen har utvecklats med hjälp av de främsta experterna inom säker förvaring och är en patenterad* produkt. Den har utformats för att flexibelt och diskret kunna integreras i förvaringsenheter i köket, sovrummet eller på kontoret för att skydda värdesaker på ett fullständigt dolt sätt samtidigt som de är lättillgängliga för ägaren.

EverydaySafe är smidigt och lättillgängligt men samtidigt helt dolt eftersom inget handtag behövs och säkerhetsskåpets låsmekanism inte är synlig. Den biometriska fingeravtrycksläsaren och mobilappen ger framtidssäkrad funktionalitet och trygghet. På så sätt kan EverydaySafe öppnas av användaren på ett par sekunder samtidigt som användaraktiviteten loggas krypterat.

Användningsmöjligheterna för den här säkerhetslösningen är oerhört många. Den kan byggas in i köket, sovrummet eller i hotell- och kontorsmiljöer och smälter obemärkt in i inredningen. Den blir helt enkelt en naturlig del av själva möbeln. Det är den enkla men effektiva logiken bakom nya EverydaySafe.

Det här är en innovativ lösning som minimerar säkerhetsriskerna i hemmet eller på resan, och som samtidigt hjälper företagen att hålla skrivborden rena”, säger Stefan Syrén, VD och koncernchef, Gunnebo.

Säkerhetsskåpet är ett högteknologiskt hjälpmedel som är omöjligt att särskilja från vanliga lådor, skåp och hyllor samt fungerar som ett stilrent komplement till det befintliga möblemanget. Det anpassar sig enkelt, diskret och säkert till den befintliga inredningen och skapar ett mångfacetterat säkerhetssystem. EverydaySafe™ skyddar inte enbart mot stöld av värdesaker som pass, kontanter, smycken och klockor, det förhindrar också obehöriga från att använda avancerad avläsningsteknik för att kopiera kreditkort och bilnycklar. Säkerhetsskåpet är även utrustat med en förankringsteknik som förhindrar försök att med våld avlägsna säkerhetsskåpet från möbeln. EverydaySafe™ är byggt enligt säkerhetsstandard S1, vilket säkerställer tillförlitligt skydd av innehållet. Det öppnas med hjälp av mobilen eller biometrisk fingeravtrycksidentifiering. Det är också utrustad med en signalstörande Faradays-bur som blockerar försök att på distans kopiera din bilnyckelsfrekvens.

Du kan läsa mer om EverydaySafe här: www.everydaysafe.com

*patentsökt

För mer information, kontakta:
Allan Persson, Vice President Business Development, Gunnebo Safe Storage, tel. +45 53 75 80 09
Isabelle Ljunggren, Director Investor Relations, Gunnebo, tel. +46 
10 209 5099

Chubbsafes har varit en tillförlitlig leverantör av säkerhetsskåp och valv i över 180 år. Varumärket, som grundades i Storbritannien 1835, är i dag tillgängligt på många marknader över hela världen. Läs mer om Chubbsafes på www.chubbsafes.com.
Varumärket ”Chubb” ägs av Chubb plc och är ett registrerat varumärke som används av Gunnebo på licens.

Gunnebokoncernen bedriver verksamhet i hela världen och tillhandahåller innovativa produkter, mjukvara och tjänster för att kontrollera flödet av värdesaker, kontanter och människor. Gunnebo erbjuder lösningar inom tillträdeskontroll, säker
förvaring, kontanthantering och integrerad säkerhet till kunder som främst är verksamma inom detaljhandeln, kollektivtrafik, offentliga och kommersiella byggnader, industri och högriskanläggningar och bank. Koncernen har en omsättning på 5 500
Mkr och är noterad på NASDAQ Stockholm.
www.gunnebogroup.com

Rapporter

Arkiv